Rekisteröinti

Ajoneuvon rekisteröinnin voi suorittaa kotona vaikka heti kaupanteon jälkeen. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa korvataan sähköisellä varmenteella. Ajoneuvon omistaja saa varmenteen Traficomin sähköisestä palvelusta. Traficomin palveluun pääsee kirjautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Kaupanteon yhteydessä myyjä antaa varmenteen uudelle omistajalle ja käy Traficomin sivuilla tekemässä luovutusilmoituksen. Ostaja saa varmenteen avulla rekisteröityä ajoneuvon itselleen.

Teknistä osaa ei jatkossa tarvitse pitää ajoneuvossa mukana. Teknisen osan tiedot on saatavilla maksutta Traficomin sähköisestä palvelusta. Määräaikaiskatsastuksen yhteydessä tekninen osa tulostuu edelleen.  Määräaikaiskatsastuksessa asiakkaalle annetaan katsastuksen katsastustodistus, josta käy ilmi ajoneuvon katsastuksessa havaitut viat sekä seuraava katsastusajankohta. Katsastustodistus tulee pitää ajossa mukana.  Oman ajoneuvon ajantasaiset tiedot voi tarkastaa Traficomin sähköisistä palveluista ilmaiseksi. Palveluun pääsee kirjautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Jatkossa rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan ja teknisen osan saa tilattua Traficomin sähköisistä palveluista tai sen voi noutaa rekisteröivältä katsastustoimipaikalta.

Rekisterikilpiä ei enää tarvitse palauttaa liikennekäytöstä poiston yhteydessä, jolloin liikennekäytöstä poisto ja liikennekäyttöön otto laajenee kaikkiin ajoneuvoluokkiin. Kaikki rekisteröinnit, joihin tarvitaan rekisterikilvet, tehdään jatkossakin vain katsastusasemilla. Tilanteissa, joissa ajoneuvoon kohdistuu sellaisia verovapautuksia tai teknisiä ominaisuuksia, jotka vaativat selvityksen antamista rekisteröinnin yhteydessä, ei voi rekisteröidä itsepalvelussa.

Lisätietoja sähköisestä rekisteröinnistä Traficomin sivuilta >>>

Rekisteröinnin asiakashinnat

  • liitteetön rekisteri-ilmoitus 7,5 euroa
    (omistajanvaihdos, haltijamuutos)
  • liitteellinen rekisteri-ilmoitus 16,00 euroa
  • liikennekäytöstäpoisto 16,00 euroa
  • liikennekäyttöönotto 0,00 euroa
  • siirtolupa 13,00 euroa
  • rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan ja teknisen osan tulostaminen 7,5 euroa
  • rekisteröintitodistuksen teknisen osan tulostaminen 0,00 euroa

Rekisteröintipalvelua tarjoavat katsastusasemat

Kehä III, Vantaa

Virkatie 7, 01510 Vantaa

Turku

Rieskalähteentie 71, 20300 Turku

Veikkola, Kirkkonummi

Teollisuustie 15, 02880 Kirkkonummi