Rekisteröinti

Ajoneuvon rekisteröinnin voi suorittaa kotona vaikka heti kaupanteon jälkeen. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa korvataan sähköisellä varmenteella. Ajoneuvon omistaja saa varmenteen Trafin sähköisestä palvelusta. Trafin palveluun pääsee kirjautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Kaupanteon yhteydessä myyjä antaa varmenteen uudelle omistajalle ja käy Trafin sivuilla tekemässä luovutusilmoituksen. Ostaja saa varmenteen avulla rekisteröityä ajoneuvon itselleen.

Teknistä osaa ei jatkossa tarvitse pitää ajoneuvossa mukana. Teknisen osan tiedot on saatavilla maksutta Trafin sähköisestä palvelusta. Määräaikaiskatsastuksen yhteydessä tekninen osa tulostuu edelleen vielä.  Määräaikaiskatsastuksessa asiakkaalle annetaan katsastuksen katsastustodistus, josta käy ilmi ajoneuvon katsastuksessa havaitut viat sekä seuraava katsastusajankohta. Katsastustodistus tulee pitää ajossa mukana. Oman ajoneuvon ajantasaiset tiedot voi tarkastaa Trafin sähköisistä palveluista ilmaiseksi. Palveluun pääsee kirjautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Jatkossa rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan ja teknisen osan saa tilattua Trafin sähköisistä palveluista tai sen voi noutaa rekisteröivältä katsastustoimipaikalta.

Rekisterikilpiä ei enää tarvitse palauttaa liikennekäytöstä poiston yhteydessä, jolloin liikennekäytöstä poisto ja liikennekäyttöön otto laajenee kaikkiin ajoneuvoluokkiin. Kaikki rekisteröinnit, joihin tarvitaan rekisterikilvet, tehdään jatkossakin vain katsastusasemilla. Tilanteissa, joissa ajoneuvoon kohdistuu sellaisia verovapautuksia tai teknisiä ominaisuuksia, jotka vaativat selvityksen antamista rekisteröinnin yhteydessä, ei voi rekisteröidä itsepalvelussa.

Lisätietoja sähköisestä rekisteröinnistä Trafin sivuilta >>>

Rekisteröinnin asiakashinnat

  • liitteetön rekisteri-ilmoitus 7,5 euroa
    (omistajanvaihdos, haltijamuutos)
  • liitteellinen rekisteri-ilmoitus 16,00 euroa
  • liikennekäytöstäpoisto 16,00 euroa
  • liikennekäyttöönotto 0,00 euroa
  • siirtolupa 13,00 euroa
  • rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan ja teknisen osan tulostaminen 7,5 euroa
  • rekisteröintitodistuksen teknisen osan tulostaminen 0,00 euroa

HelppoKatsastus katsastusasemat