HelppoKatsastuksessa saat sujuvaa katsastuspalvelua ja hyvää asiakaspalvelua. HelppoKatsastuksen auton katsastuspalvelut on luotu sillä ajatuksella, että palvelu on asiakkaalle niin helppoa kuin suinkin, kukkaro ei kavennu liikaa ja katsastuksesta vastaavat kokeneet alan ammattilaiset. Varaa aika edulliseen katsastukseen netistä tai ajanvarauspalvelusta 029 19 2020. Katsastuksen saa parhaalla hinnalla ajanvarauksella.

Määräaikaiskatsastus

Katsastushinnat vaihtelevat asemakohtaisesti, mutta hinnastomme on aina kilpailukykyinen. Hinnat sisältävät Traficomin valvontamaksun (2,70 €). Strategiamme on olla edullisimmassa kolmanneksessa – aina! Edullisimmat auton katsastushinnat (alennus -20-30 %) saat ajanvarauksella. Drive-In -hintammekaan eivät kalpene vertailussa, joten ajanvaraus ei ole pakollista. Ajanvaraus on kuitenkin varmin tapa välttää turha jonotus.

Lisää tietoja hinnoista asemien sivuilta »

Katsastuspaketti

Katsastuspaketti sisältää auton määräaikaiskatsastuksen ja tarvittavan päästömittauksen yhtenä palveluna. Katsastuspaketti sisältää siis kaiken tarvittavan, eikä muita kustannuksia tule. Huom! Sähköautot katsastetaan katsastuspaketin hinnalla.

Katso katsastuspakettien hinnat

Päästömittaus

Päästömittauksessa ajoneuvosta mitataan lakisääteiset päästömittaukset. Teknisesti päästömittaus suoritetaan vain polttomoottorikäyttöisistä ajoneuvoista, joista päästömittaus suoritetaan mittaamalla pakokaasupäästöt pakoputkesta, OBD-mittauksella tai molemmista. Päästömittaus on samanhintainen auton iästä, käytettävästä polttoaineesta tai päästömittauksen teknisestä mittaustavasta riippumatta.

Päästömittaus on suoritettava katsastuksen yhteydessä, jos ajoneuvo on bensiinikäyttöinen ja käyttöönotettu 1978 tai sen jälkeen, tai ajoneuvo on dieselkäyttöinen ja käyttöönotettu 1980 tai sen jälkeen. Alle 10-vuotiaista bensakäyttöisisistä autoista päästömittaus tehdään lukemalla vikakoodit OBD-lukijalla, kuin myös 1.9.2016 tai sen jälkeen käyttöönotetuista dieselkäyttöisistä autoista.

Jos päästömittaus on suoritettu etukäteen muualla esim. korjaamolla, päästömittauksesta tulee esittää todistus katsastukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Katso päästömittausten hinnat

Jälkitarkastus

Jälkitarkastus sisältää määräaikaiskatsastuksen vikakohteiden tarkastuksen ja mahdollisen päästömittauksen.

Katso jälkitarkastusten hinnat

Perävaunut (O2) ja matkailuautot

Perävaunuille (O2) ja matkailuautoille on eri katsastushinnat kuin henkilö- tai pakettiautoille. Perävaunujen ja matkailuautojen ajanvarauksessa on oltava suoraan yhteydessä katsastusasemalle. Perävaunujen ja matkailuautojen hinnat vaihtelevat asemittain. Perävaunuja ei katsasteta kaikilla katsastusasemilla. Tarkasta palvelun saatavuus katsastusaseman nettisivuilta.

Katso perävaunujen ja matkailuautojen katsastushinnat

Kuorma-auton katsastus (N2)

Useilla HelppoKatsastuksen toimipaikoilla katsastetaan myös isoja pakettiautoja (N2), jotka luetaan raskaaksi kalustoksi. Ajoneuvon suurimmat sallitut mitat ovat max 4000kg tai akseliväli max 4,00m. Raskaan kaluston katsastusajat varataan suoraan katsastusasemalta. Raskasta kalustoa tehdään Kuopion, Lahden, Porin, Malmin ja Tampereen katsastusasemilla.

Maksutavat HelppoKatsastuksessa

Voit maksaa katsastuksen turvallisesti ajanvarauksen yhteydessä Paytrailin maksupalvelussa. HelppoKatsastus ei säilö arkaluonteista materiaalia. Kaikki luottokortti- tai verkkopankkimaksutiedot menevät suoraan pankin tai maksupalveluntarjoajan sivuille. Kaikki tietoliikenneyhteydet on salattu SSL-yhteydellä. Katsastusasemilla maksutapana käy yleisimmät luotto- ja pankkikortit, sekä käteinen. Käteisen käytössä voi olla katsastusasemakohtaisia rajoituksia. Tarkista katsastusaseman sivuilta tarkat tiedot. Katsastus maksetaan verkkoajanvarauksen yhteydessä tai katsastusasemalla katsastukseen ilmoittautuessa.

Huomioithan, että kaikki alennukset ja tarjoukset huomioidaan asemalla maksun aikana.

Ajanvarausten muutos- ja peruutusehdot ja verkkomaksujen palautusehdot

Maksetun katsastusajanvarauksen voi siirtää saman hintaiseen tai halvempaan aikaan. Mikäli aika siirretään halvempaan aikaan, erotusta ei hyvitetä. Katsastusasemalla maksettavan ajanvarauksen muutoksen tai peruutuksen voi tehdä milloin tahansa ennen varausajankohtaa. Verkossa maksettujen katsastusten palautukset tehdään lahjakortilla. Alle 24 h ennen varauksen ajankohtaa ja saapumatta jätetyistä ennakkoon maksetuista varauksista ei palauteta rahoja. Ajanvarausten muutokset ja peruutukset voi tehdä ajanvarauspalvelun kautta 029 19 2020 (24/7).

Katso myös rekisteröintipalveluiden hinnat