Katsastusalan koulutus

Tulevat katsastusalan koulutukset HelppoKatsastuksessa

 

HelppoKatsastus järjestää säännöllisesti määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutuksia ja kevyen kaluston rekisteröinti- ja muutoskatsastusten kertauksia. Julkaisemme tulevat koulutukset tällä sivulla.

Hae katsastuksen alalletulokoulutukseen

Päivitetty 26.2.2021 14:00

HelppoKatsastus järjestää syksyllä 2021 alalletulokoulutuksen. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan tällä sivulla myöhemmin. Koulutukseen voi hakea katsastajaksi soveltuvat hakijat. Katsastajalta edellytetään tekniikan AMK-tutkintoa, teknillisen oppilaitoksen tai vastaavan insinööri- tai teknikkotasoista tutkintoa, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) tarkoitettua erikoisammattitutkintoa tai ammattitutkintoa (mahdollisuus vain määräaikaiskatsastajan pätevyyden saamiseen). AMK-opiskelijoille on säädetty peruskoulutusvaatimuksesta määräaikainen poikkeus. Työkokemuksena katsastajalta edellytetään 6 kk ajoneuvoalan korjaamokokemusta taikka vastaavaa kokemusta tai osaamista. Lue lisää Traficom sivuilta katsastajien koulutus-, työkokemus ja osaamisvaatimuksista. Lisätietoja koulutuksesta sähköpostilla osoitteesta ilkka.vento@helppokatsastus.fi.

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus loppuvuonna 2021

Päivitetty 25.2.2021 14:30

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutus ja webinaari julkaistaan kokonaan uusilla kurssimateriaaleilla loppuvuodesta 2021. Koulutukseen voi osallistua kaikki katsastajat, joiden tarvitsee suorittaa täydennyskoulutus kuluvan vuoden aikana. Kurssimateriaalien julkaisuajankohta ja webinaarien aikataulut ilmoitetaan myöhemmin tällä sivulla.

 

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus verkkokurssina

 

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutukseen voi osallistua, vaikka kotisohvalta käsin. Suosittu täydennyskoulutuksemme järjestetään yhteistyössä Verkkokoulu.comin kanssa. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai puhelimen. Webinaaria varten et tarvitse mikrofonia tai webkameraa. Webinaarin aikana kysymykset kouluttajille voi esittää chatin välityksellä tai käydä keskustelua muiden osallistujien kanssa.

Koulutukseen ilmoittaudutaan suoraan verkkokoulun nettisivun kautta. Ilmoittautumisen jälkeen uusi opiskelija saa sähköpostiin tunnukset kurssille kirjautumiseen. Ohjeet kurssin suorittamiseen ja webinaarille osallistumiseen löytyvät Verkkokoulun sivuilta kirjautumisen jälkeen. Koulutukseen osallistutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla kokonaisuudessaan Verkkokoulun nettisivun kautta.

Uudenlainen täydennyskoulutus on kaksiosainen.

•  Ensimmäinen osio koostuu oman aikataulun mukaan tehtävästä verkkokoulumuotoisesta etäopiskelusta, jonka laajuus on 4 oppituntia.
•  Toinen osio on live webinaari, jonka laajuus on 3 oppituntia. Webinaariin osallistumisen edellytyksenä on ensimmäisen osion suorittaminen etukäteen.

 

Ilmoittautuminen verkkokoulutukseen

 

Ilmoittautuminen koulutukseen on Verkkokoulu.comin sivuilla. Verkkokoulu.comin kautta voi ilmoittaa koulutukseen yhden tai useamman henkilön kerrallaan. Lisätietoja saa sähköpostilla osoitteesta koulutus@helppokatsastus.fi.

RK/MK kertaus + koe

Päivitetty 17.5.2021 11:00

Seuraava RK/MK kertaus + koe ilmoitetaan tällä sivulla. Lisätietoja sähköpostilla osoitteesta koulutus@helppokatsastus.fi

Lue lisää katsastusalan työpaikoista