Katsastusalan koulutus

Tulevat katsastusalan koulutukset HelppoKatsastuksessa

 

HelppoKatsastus järjestää vuosittain määräaikaiskatsastuksen alalletulo- ja täydennyskoulutuksia sekä säännöllisesti myös kevyen kaluston rekisteröinti- ja muutoskatsastusten kertauskoulutuksia. Julkaisemme koulutusten aikataulut ja sisällöt tällä sivulla.

Katsastuksen alalletulokoulutus: Kevät 2022

Päivitetty 19.1.2022 17:15

Seuraavat katsastuksen alalletulokurssit järjestetään keväällä 2022. Kurssipäivät (yhteensä 10 kpl) ovat ovat seitsemän oppitunnin pituisia, joko lähiopetusta HelppoKatsastuksen tiloissa Espoossa tai etäopetusta webinaarina. Webinaaritekniikkana käytetään Microsoft Teamsia. Osallistujilta edellytetään webbikamera sekä mikrofoni. Kurssien yhteishinta on 3950€ + alv.

Seuraava alalletulokoulutus:

Yleisjakso(kurssi 1): 14.4, 17-22.4.2022

Kevyt MAK(kurssi 2): 25.-29.4.2022

Ilmoittautuminen alalletulokoulutukseen

Ilmoittautumiset koulutukseen ja kyselyt sähköpostiosoitteeseen koulutus@helppokatsastus.fi

Soveltuvuus katsastajaksi

Koulutukseen voi hakea katsastajaksi soveltuvat hakijat. Katsastajalta edellytetään tekniikan AMK-tutkintoa, teknillisen oppilaitoksen tai vastaavan insinööri- tai teknikkotasoista tutkintoa, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) tarkoitettua erikoisammattitutkintoa tai ammattitutkintoa (mahdollisuus vain määräaikaiskatsastajan pätevyyden saamiseen). AMK-opiskelijoille on säädetty peruskoulutusvaatimuksesta määräaikainen poikkeus. Työkokemuksena katsastajalta edellytetään 6 kk ajoneuvoalan korjaamokokemusta taikka vastaavaa kokemusta tai osaamista.

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus 2022

Päivitetty 13.12.2021 9:00

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutus ja webinaari julkaistaan kokonaan uusilla kurssimateriaaleilla loppuvuodesta 2022. Koulutukseen voi osallistua kaikki katsastajat, joiden tarvitsee suorittaa täydennyskoulutus kuluvan vuoden aikana. Koulutuksen aikataulu, ilmoittautumisohjeet ja koulutuksen sisältö julkaistaan tällä sivulla.

 

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus verkkokurssina

 

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutukseen voi osallistua, vaikka kotisohvalta käsin. Suosittu täydennyskoulutuksemme järjestetään yhteistyössä Verkkokoulu.comin kanssa. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai puhelimen. Webinaaria varten ei tarvita mikrofonia tai webkameraa. Webinaarin aikana kysymykset kouluttajille voi esittää chatin välityksellä tai käydä keskustelua muiden osallistujien kanssa.

Koulutukseen ilmoittaudutaan suoraan verkkokoulun nettisivun kautta. Ilmoittautumisen jälkeen uusi opiskelija saa sähköpostiin tunnukset kurssille kirjautumiseen. Ohjeet kurssin suorittamiseen ja webinaarille osallistumiseen löytyvät Verkkokoulun sivuilta kirjautumisen jälkeen. Koulutukseen osallistutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla kokonaisuudessaan Verkkokoulun nettisivun kautta.

Uudenlainen täydennyskoulutus on kaksiosainen. Koulutuksen kesto on yhteensä 7 oppituntia.

•  Ensimmäinen osio koostuu oman aikataulun mukaan tehtävästä verkkokoulumuotoisesta etäopiskelusta.
•  Toinen osio on live webinaari. Webinaariin osallistumisen edellytyksenä on ensimmäisen osion suorittaminen etukäteen.

Täydennyskoulutuksen tekniset vaatimukset

  • Älypuhelin tai tietokone
  • Suosittelemme käyttämään tietokonetta webinaariin seuraamiseen, koska webinaarissa on pienellä olevaa
    kurssimateriaalia, mikä ei välttämättä näy puhelimella täydessä tarkkuudessa
  • Mikrofonia tai webkameraa ei tarvita
  • Varmatoiminen ja riittävä verkkoyhteys.
  • Testaa nettiyhteyden nopeus tästä Fast.comissa. Verkkoyhteyden vastaanottonopeus oltava vähintään 10 Mbps.
  • Verkkopankki- tai mobiilitunnistautuminen

 

RK/MK kertaus + koe

Päivitetty 3.1.2022 10:00

Seuraavan RK/MK kertaus+koe järjestämisestä ilmoitetaan tällä sivulla. Ajankohta on loppuvuodesta 2022. Lisätietoja sähköpostilla osoitteesta koulutus@helppokatsastus.fi.

Lue lisää katsastusalan työpaikoista