Katsastusalan koulutus

Tulevat koulutukset HelppoKatsastuksessa

 

HelppoKatsastus järjestää säännöllisesti määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutuksia ja kevyen kaluston rekisteröinti- ja muutoskatsastusten kertauksia. Julkaisemme tulevat koulutukset tällä sivulla.

 

Seuraava määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus helmikuussa 2021

Päivitetty 30.12.2020 8:00

HelppoKatsastuksen suosittu syksyn 2020 täydennyskoulutus on saatavilla helmikuun 25. päivään saakka, sillä Traficom on antanut jatkoaikaa täydennyskoulutuksen suorittamiseen poikkeustilanteen vuoksi. Täydennyskoulutus soveltuu myös vuoden 2021 täydennyskoulutukseksi sellaisille katsastajille, jotka ovat osallistuneet johonkin muuhun täydennyskoulutukseen vuonna 2020. HelppoKatsastuksen syksyn koulutukseen osallistuneet voivat osallistua jälleen vuoden 2021 varsinaiseen täydennyskoulutukseen, joka järjestetään loppuvuodesta 2021.

Verkkotäydennyskoulutus on kaksiosainen. Koulutuksen ensimmäinen osio on oman aikataulun mukaista etäopiskelua verkossa ja toinen osio on live webinaari. Live webinaari järjestetään 25.2.2021 klo 14:00. Ensimmäinen osio pitää olla suoritettu, jotta live webinaarille voi osallistua. Täydennyskoulutukseen osallistuminen on siis helppoa ja koronaturvallista. Täydennyskoulutukseen voi osallistua, vaikka kotisohvalta.

Ilmoittaudu helmikuun määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutukseen

 

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus verkkokurssina

 

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutukseen voi osallistua, vaikka kotisohvalta käsin. Suosittu täydennyskoulutuksemme järjestetään yhteistyössä Verkkokoulu.comin kanssa. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai puhelimen. Webinaaria varten et tarvitse mikrofonia tai webkameraa. Webinaarin aikana kysymykset kouluttajille voi esittää chatin välityksellä tai käydä keskustelua muiden osallistujien kanssa.

Koulutukseen ilmoittaudutaan suoraan verkkokoulun nettisivun kautta. Ilmoittautumisen jälkeen uusi opiskelija saa sähköpostiin tunnukset kurssille kirjautumiseen. Ohjeet kurssin suorittamiseen ja webinaarille osallistumiseen löytyvät Verkkokoulun sivuilta kirjautumisen jälkeen. Koulutukseen osallistutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla kokonaisuudessaan Verkkokoulun nettisivun kautta.

Uudenlainen täydennyskoulutus on kaksiosainen.

•  Ensimmäinen osio koostuu oman aikataulun mukaan tehtävästä verkkokoulumuotoisesta etäopiskelusta, jonka laajuus on 4 oppituntia.
•  Toinen osio on live webinaari, jonka laajuus on 3 oppituntia. Webinaariin osallistumisen edellytyksenä on ensimmäisen osion suorittaminen etukäteen.

 

Ilmoittautuminen verkkokoulutukseen

 

Ilmoittautuminen koulutukseen on Verkkokoulu.comin sivuilla. Verkkokoulu.comin kautta voi ilmoittaa koulutukseen yhden tai useamman henkilön kerrallaan. Lisätietoja saa sähköpostilla osoitteesta koulutus@helppokatsastus.fi.

Ilmoittaudu helmikuun määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutuksen verkkokurssille tästä

 

Täydennyskoulutuksen hinta on 99,00 € / henkilö (+alv 24 %)

Varsinainen määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus loppuvuonna 2021

Päivitetty 14.12.2020 8:00

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutus ja webinaari julkaistaan kokonaan uusilla kurssimateriaaleilla loppuvuodesta 2021. Koulutukseen voi osallistua kaikki katsastajat, joiden tarvitsee suorittaa täydennyskoulutus kuluvan vuoden aikana. Kurssimateriaalien julkaisuajankohta ja webinaarien aikataulut ilmoitetaan myöhemmin tällä sivulla.

 

Kevyt RK ja MK kertaus + koe vuoden 2021 alussa

Päivitetty 11.12.2020 14.00

Kevyen kaluston RK ja MK kertaus ja koe joulukuussa on peruttu koronavirustilanteen takia. Kertaus ja koe pyritään järjestämään kuitenkin mahdollisimman pian etäyhteyksiä ja digipalveluita käyttäen. Koulutus siirtyy vuodelle 2021. Jos katsastusluvat ovat menossa vanhaksi, lue alla oleva Traficomin tiedote ja ohjeet kuinka toimia. Koulutuksen järjestämisestä ilmoitetaan osallistujille mahdollisimman pian. Tähän koulutukseen ilmoittaudutaan sähköpostilla. Ilmoittautua voivat katsastajat, joilla on kevyen kaluston rk/mk-luvat menossa vanhaksi 2020 tai 2021. Ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen koulutus@helppokatsastus.fi

Kevyt RK ja MK kertaus + koe koulutuksen hinta on 250,00 € / henkilö (+alv 24 %)

 

Määräaikais- ja erikoiskatsastusten täydennyskoulutusten sekä yksittäishyväksynnän täydennyskoulutuksen lykkääminen

Julkaistu Traficomin Extranetissä 4.12.2020 8.00

Pahentuneen koronatilanteen takia suuressa osassa maatamme ovat voimassa tiukat kokoontumisrajoitukset. Tästä syystä loppuvuoden täydennyskoulutusten järjestäminen on haasteellista, jopa mahdotonta.

Ajoneuvojen katsastushenkilöstön jatkokoulutuksesta annetun asetuksen (199/2014) 14 § sekä ajoneuvojen yksittäishyväksyjien jatkokoulutuksesta ja kokeista annetun asetuksen (796/2014) 8 § mahdollistavat vuoden 2020 täydennyskoulutusten ja niihin liittyvien kokeiden/harjoitustehtävien lykkäämisen vuoden 2021 puolelle. Ko. täydennyskoulutukset tulee suorittaa 30.6.2021 mennessä.

Ne henkilöt, joiden osalta täydennyskoulutus vanhenee 2020 eikä koulutusta ole mahdollista suorittaa tämän vuoden aikana, tulee ilmoittaa Traficomille sähköpostitse: annika.vakkuri-anttonen@traficom.fi

Ilmoituksessa tulee olla henkilön nimi ja vanhenevan täydennyskoulutuksen tiedot eli koulutus/koulutukset.

Ensi vuonna järjestettävien täydennyskoulutusten yhteydessä tulee selkeästi ilmoittaa ne koulutuksen osallistujat, joiden suoritus vastaa vuoden 2020 täydennyskoulutusta.