Katsastusalan koulutus

Tulevat katsastusalan koulutukset HelppoKatsastuksessa

 

HelppoKatsastus järjestää säännöllisesti määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutuksia ja kevyen kaluston rekisteröinti- ja muutoskatsastusten kertauksia. Julkaisemme tulevat koulutukset tällä sivulla.

 

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus 2021 – Ilmoittautuminen käynnissä

Päivitetty 26.8.2021 14:30

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutus ja webinaari julkaistaan kokonaan uusilla kurssimateriaaleilla. Uuden kurssin tarkempi sisältö ilmoitetaan myöhemmin. Koulutukseen voi osallistua kaikki katsastajat, joiden tarvitsee suorittaa täydennyskoulutus kuluvan vuoden aikana.

 

Määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutus verkkokurssina

 

HelppoKatsastuksen täydennyskoulutukseen voi osallistua, vaikka kotisohvalta käsin. Suosittu täydennyskoulutuksemme järjestetään yhteistyössä Verkkokoulu.comin kanssa. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai puhelimen. Webinaaria varten tarvita mikrofonia tai webkameraa. Webinaarin aikana kysymykset kouluttajille voi esittää chatin välityksellä tai käydä keskustelua muiden osallistujien kanssa.

Koulutukseen ilmoittaudutaan suoraan verkkokoulun nettisivun kautta. Ilmoittautumisen jälkeen uusi opiskelija saa sähköpostiin tunnukset kurssille kirjautumiseen. Ohjeet kurssin suorittamiseen ja webinaarille osallistumiseen löytyvät Verkkokoulun sivuilta kirjautumisen jälkeen. Koulutukseen osallistutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla kokonaisuudessaan Verkkokoulun nettisivun kautta.

Uudenlainen täydennyskoulutus on kaksiosainen. Koulutuksen kesto on yhteensä 7 oppituntia.

•  Ensimmäinen osio koostuu oman aikataulun mukaan tehtävästä verkkokoulumuotoisesta etäopiskelusta.
•  Toinen osio on live webinaari. Webinaariin osallistumisen edellytyksenä on ensimmäisen osion suorittaminen etukäteen.

Ilmoittautuminen verkkokoulutukseen

Ilmoittautuminen määräaikaiskatsastuksen täydennyskoulutukseen tapahtuu Verkkokoulu.comin sivuilla. Verkkokoulu.comin kautta voi ilmoittaa koulutukseen yhden tai useamman henkilön kerrallaan. Täydennyskoulutuskurssin hinta on 119,00 € per henkilö.

Täydennyskoulutuksen aikataulu 2021

  • Ensimmäisen osion koulutusmateriaali julkaistaan 1.10.2021 jälkeen Verkkokoulun sivuilla
  • #1 Webinaari lauantaina 27.11.2021 klo 10:00
  • #2 Webinaari torstaina 9.12.2021 klo 14:00

Molempiin webinaareihin ei tarvitse osallistua, toiseen osallistuminen riittää.

 

Täydennyskoulutuksen tekniset vaatimukset

  • Älypuhelin tai tietokone
  • Mikrofonia tai webkameraa ei tarvita
  • Varmatoiminen ja riittävä verkkoyhteys. Testaa nettiyhteyden nopeus tästä Fast.comissa. Verkkoyhteyden vastaanottonopeus oltava vähintään 5 Mbps.
  • Verkkopankki- tai mobiilitunnistautuminen

 

Hae katsastuksen alalletulokoulutukseen

Päivitetty 26.2.2021 14:00

HelppoKatsastus järjestää syksyllä 2021 alalletulokoulutuksen. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan tällä sivulla myöhemmin. Koulutukseen voi hakea katsastajaksi soveltuvat hakijat. Katsastajalta edellytetään tekniikan AMK-tutkintoa, teknillisen oppilaitoksen tai vastaavan insinööri- tai teknikkotasoista tutkintoa, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) tarkoitettua erikoisammattitutkintoa tai ammattitutkintoa (mahdollisuus vain määräaikaiskatsastajan pätevyyden saamiseen). AMK-opiskelijoille on säädetty peruskoulutusvaatimuksesta määräaikainen poikkeus. Työkokemuksena katsastajalta edellytetään 6 kk ajoneuvoalan korjaamokokemusta taikka vastaavaa kokemusta tai osaamista. Lue lisää Traficom sivuilta katsastajien koulutus-, työkokemus ja osaamisvaatimuksista. Lisätietoja koulutuksesta sähköpostilla osoitteesta ilkka.vento@helppokatsastus.fi.

 

RK/MK kertaus + koe

Päivitetty 7.9.2021 11:00

Seuraava RK/MK kertaus + koe 16.12.2021. Lisätietoja sähköpostilla osoitteesta koulutus@helppokatsastus.fi

Lue lisää katsastusalan työpaikoista

Katso myös HelppoKatsastus Urapolku