Sähköautot katsastuspaketin hinnalla

HelppoKatsastuksessa sähköautot katsastetaan katsastuspaketin hinnalla. Vaikka sähköautoille ei tarvitse tehdä päästömittausta, niissä on katsastuksessa tarkastuskohteita, joita ei polttomoottorisissa ajoneuvoissa ei ole. Sähköautojen katsastuksessa huomioidaan sähköauton akun ja virtakaapeloinnin silmämääräinen kunto ja kiinnitys sekä tiettyjen sähköajoneuvojen turvalliseen käyttöön liittyvien ilmaisimien ja merkkivalojen toiminta.

Täyssähköautoissa perusrakenne on suunniteltu omakseen ja rakenneratkaisut alustan osalta ovat olennaisesti erilaisia. Katsastuksessa mahdollisia nostokohtia on vähän ja ne saattavat sijaita huomattavan leveällä, vaatien katsastusnosturin keventimiin lisälevityspalikoita. Sähköauton omamassa on vastaavaa polttomoottoriautoa suurempi ajoakkupaketin takia, vaatien katsastusaseman nostokalustolta enemmän. Usein maavaraa on vähän, mikä välillä aiheuttaa haasteita nostamisen lisäksi myös jarrudynamometrille ajettaessa.

Valmistajat eivät ole toimittaneet tarvittavaa ohjeistusta esimerkiksi akkuvaurioiden osalta ja ohjeistukset näiden arvioinnin osalta ovat katsastajaa ajatellen kovin vajavaisia, mikä aiheuttaa päivittäisessä työssä asioiden selvittämisen tarvetta.

Lue lisää päästömittauksista.